"NIJE OVO HUMANITARNA POMOĆ, VEĆ VOJNO SPONZORSTVO": Čuveni američki TV voditelj negativno govorio o Zelenskom zbog njegovih zahteva (VIDEO)

Novosti online

14. 10. 2022. u 15:53

AMERIČKI TV voditelj "Foks njuza" Taker Karlson negativno je govorio o ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom usled njegovih zahteva za materijalnu pomoć.

НИЈЕ ОВО ХУМАНИТАРНА ПОМОЋ, ВЕЋ ВОЈНО СПОНЗОРСТВО: Чувени амерички ТВ водитељ негативно говорио о Зеленском због његових захтева (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Foks njuz

- Šta? Neki stranac u majici traži novac da popravi kritičnu ekonomsku situaciju? I mi imamo kritičnu situaciju, druže, ko si ti? - rekao je Karlson u prenosu.

Prema njegovim rečima, obe američke stranke izazivaju "besmislen rat sa Rusijom" i netačne su u izjavama kada finansiranje Ukrajine nazivaju humanitarnom pomoći.

- Humanitarna pomoć? Da li ste pogledali izveštaje? Ne! Ovo je pravo vojno sponzorstvo! - rekao je on.

Podsetimo, kako je "Vašington post" ranije objavio, američki lider Džo Bajden rekao je Zelenskom da bi američki Kongres mogao da odbije da dodeli novac Kijevu ako ukrajinski predsednik nastavi da se javno žali na nedovoljnu vojnu pomoć.

Kasnije je Zelenski, tokom apela PSSE, rekao da Ukrajina ima samo 10% potrebnog broja PVO sistema u upotrebi.


Taker Karlson je postao poznat po prepoznatljivoj leptir-mašni koju je stalno nosio do 2006. godine, Karlson trenutno radi kao komentator za televizijski kanal "Foks njuz", a pre toga je bio jedan od voditelja političke emisije "Krosfajer" na "Si-En-Enu" i voditelj autorske emisije na "MSNBC".

Iako ga mnogi smatraju konzervativcem, Karlson je zbog svojih stavova izazivao kontroverze i nedoumice među američkim konzervativcima. 2000-ih je prvo podržavao pa kritikovao rat u Iraku, a potom i predsednika Buša optužio da "nije nikakav konzervativac".


BONUS VIDEO: ROĐENDANSKO IZDANjE NOVOSTI: U nedelju, 16. oktobra

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024