LAVROV UPOREDIO AMERIKU SA HITLEROM: "Kao i protiv SSSR-a mobilisali su ceo kolektivni Zapad - tim planovima nije suđeno da se ostvare"

Novosti onlajn

03. 10. 2022. u 15:03

SJEDINjENE Američke Države danas su potčinile ceo kolektivni Zapad kako bi pretvorili Ukrajinu u instrument borbe protiv Rusije, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

ЛАВРОВ УПОРЕДИО АМЕРИКУ СА ХИТЛЕРОМ: Као и против СССР-а мобилисали су цео колективни Запад - тим плановима није суђено да се остваре

Sergej Lavrov, Foto AP

- SAD su danas sebi potčinile gotovo ceo kolektivni Zapad, mobilišući ga da pretvori Ukrajinu u instrument borbe protiv Rusije. Baš kao što je Adolf Hitler svojevremeno mobilisao većinu evropskih zemlja za napad na SSSR. Kao ni tada, ni sadašnjim planovima nije suđeno da se ostvare. Predsednik je to vrlo jasno rekao u Kremlju - rekao je Lavrov tokom obraćanja u Državnoj dumi.

Kako je istakao, ulazak DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Rusije je logičan nastavak ujedinjenja ruskih zemalja, što je započeto 2014. godine vraćanjem Krima i Sevastopolja u Rusiju.

- Mi ne reagujemo na izmišljene pretnje u dalekim zemljama. Mi štitimo svoje granice, svoju otadžbinu, ceo naš narod od stvarnog genocida, koji su organizovali potomci i sledbenici nacističkih poslušnika koji su otišli da služe prekookeanskim gospodarima - poručio je šef ruske diplomatije.

Državna duma je ratifikovala sporazume o ulasku Donjecke i Luganske Narodne Republike, kao i Hersonske i Zaporoške oblasti u sastav Ruske Federacije.

BONUS VIDEO: 

DELIMIČNA MOBILIZACIJA U TOKU: Novi regruti okupljaju se u Sevastopolju, Kemerovu i Jakutsku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

PA, NEĆE RUSI DA SEDE SKRŠTENIH RUKU! Reprezentativac Albanije koji je prostački vređao Srbiju saznao šta ga čeka kad se vrati u ruski klub