HAOS NA PUMPAMA U FRANCUSKOJ: Kilometarski redovi za gorivo (VIDEO)

Novosti onlajn

09. 10. 2022. u 14:16

RADNICI francuskih rafinerija Ekson Mobil i Totalenerdžiz nastavili su sa štrajkom, potvrdili su sindikalni predstavnici obe kompanije.

ХАОС НА ПУМПАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Километарски редови за гориво (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub/CGTN

Više od petine francuskih benzinskih stanica bori se sa problemima snabdevanja jer su štrajkovi poremetili rad četiri glavne rafinerije u zemlji. Zbog štrajka su formirane kilometarske kolone za kupovinu goriva.

- Štrajkovi se nastavljaju svuda - rekao je predstavnik levičarskiog sindikata CGT, dodajući da nije bilo kontakta iz Totalenerdžiz-a, od jučerašnjeg poziva sindikata da šefovi kompanije započnu pregovore o platama.

Nadležne vlasti u severnom francuskom gradu Lil saopštile su u četvrtak da štrajkovi radnika pogađaju distribuciju goriva u tom gradu i u okolnim oblastima.

U saopštenju je navedeno da radnici koji štrajkuju blokiraju depoe i da je francuska vlada spremna da pokuša da ukloni blokade.

Vlada u Parizu je saopštila u sredu da je Francuska upotrebila svoje strateške rezerve goriva za snabdevanje benzinskih stanica koje su presušile zbog štrajkova zaposlenih u rafinerijama i depoima, usled kojih je proizvodnja smanjena, a isporuke blokirane.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

EKSPLOZIJA NA KRIMSKOM MOSTU: Jezivi prizori, gori vagon cisterna

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...