HAOS U FRANCUSKOJ ZBOG NESTAŠICE GORIVA: Kilometarske kolone na pumpama (VIDEO)

Novosti online

08. 10. 2022. u 23:56

U Francuskoj su zbog štrajkova radnika mnoge benzinske pumpe "presušile", što je dovelo do stvaranja kilemtarskih kolona vozila ispred onih malobrojnih koje rade.

ХАОС У ФРАНЦУСКОЈ ЗБОГ НЕСТАШИЦЕ ГОРИВА: Километарске колоне на пумпама (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Na desetine benzinskih pumpi u Francuskoj od srede je pogođeno nestašicom goriva, javili su lokalni mediji.

Kampanje sniženja, uska grla u snabdevanju izazvana štrajkovima u rafinerijama i gomilanje kupovine od strane uspaničenih vozača glavni su razlozi, navodi list "Ouest-France".

Oko 12 odsto stanica ima "teškoće sa najmanje jednom vrstom goriva" na pumpi, pri čemu se situacija razlikuje u zavisnosti od regiona, rekao je portparol vlade Olivije Veran novinarima nakon sastanka Saveta ministara u sredu. 

Ovome se dodaje i štrajk u šest od osam francuskih rafinerija. Štrajk za veće plate, koji je počeo 27. septembra, ušao je u drugu nedelju. Ovo opet značajno pogoršava situaciju na pumpama.

Veran je ipak odbacio termin "nestašica goriva". On je rekao da se radi samo o "tenzijama" u snabdevanju nekih benzinskih pumpi i pozvao vozače da izbegavaju "paniku".


Predsednik Emanuel Makron je pozvao na smirenost.

BONUS VIDEO: DESILO SE PRE 36 GODINA - Hrabar potez Milutina za koji je dobio nagradu Večernjih novosti
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije