OGLASIO SE ZELENSKI NAKON PUTINOVOG GOVORA: "Ne verujem da će Rusija upotrebiti nuklearno oružje"

Novosti online

21. 09. 2022. u 15:08

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski oglasio se nakon govora Vladimira Putin i rekao je da ne veruje da će Rusija upotrebiti nuklearno oružje uprkos pretnjama njihovog predsednika.

ОГЛАСИО СЕ ЗЕЛЕНСКИ НАКОН ПУТИНОВОГ ГОВОРА: Не верујем да ће Русија употребити нуклеарно оружје

Foto AP

Govoreći za nemački "Bild", Zelenski je takođe pozvao Zapad da ne dozvoli da ih Putin ucenjuje.

Prema njegovim rečima, delimična mobilizacija pokazuje da Rusija ima "problema sa oficirima i drugim vojnim osobljem".


- On (Putin) vidi da njegove jedinice jednostavno beže. Putin želi da utopi Ukrajinu u krvi, ali i u krvi sopstvenih vojnika - rekao je predsednik Ukrajine.

Ukrajinski predsednik nije bio uznemiren Putinovim pretnjama i on ne planira da odustane od ponovnog osvajanja teritorija koje je okupirala Rusija.

- Postupaćemo u skladu sa našim planovima korak po korak. Siguran sam da ćemo osloboditi našu teritoriju. Referendumi su "lažni referendumi" i 90% država ih neće priznati - istakao je Zelenski.

Povodom Putinove indirektne pretnje da će upotrebiti nuklearno oružje, Zelenski je rekao da ne veruje u to.

- Ne verujem da će on upotrebiti nuklearno oružje. Mislim da mu svet neće dozvoliti da to uradi. Ali ne znamo šta se dešava u njegovoj glavi, tako da postoje određeni rizici - istakao je Zelenski.

Ipak, on smatra da ne treba popuštati pred Putinovim pretnjama.

- Putin sutra može da kaže: osim Ukrajine, želimo i deo Poljske, inače ćemo upotrebiti nuklearno oružje. Ne možemo pristati na ovakve kompromise - zaključio je prvi čovek Ukrajine.

Ove izjave dolaze nakon što je Putin najavio delimičnu mobilizaciju u Rusiji i upozorio da će Moskva biti spremna da upotrebi "sva raspoloživa sredstva" kako bi zaštitila teritoriju usred pretnji sa Zapada.


BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO: Reporter Novosti iz Donbasa na prvoj liniji fronta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama