"IMOVINSKA KORIST STEČENA KRIMINALOM": Rusija i Uzbekistan ravnopravno će podeliti prihod od prodaje zaplenjenih stanova Gulnare Karimove

Novosti online

13. 09. 2022. u 10:14

RUSIJA i Uzbekistan ravnopravno će podeliti prihode od prodaje stanova koje je sud u Moskvi zaplenio najstarijoj ćerki prvog predsednika republike ove centralnoazijske države Gulnare Karimove. Ovo je u utorak saopštio zamenik ministra pravde Uzbekistana Muzraf Ikramov.

ИМОВИНСКА КОРИСТ СТЕЧЕНА КРИМИНАЛОМ: Русија и Узбекистан равноправно ће поделити приход од продаје заплењених станова Гулнаре Каримове

Foto: Printskrin Youtube/ Aziz A.

- U februaru prošle godine, Moskovski gradski sud je, u okviru ruskog zakona, doneo odluku o konfiskaciji šest moskovskih stanova Gulnare Karimove, koje je stekla kriminalnim radnjama. Trenutno je u toku proces sprovođenja ove odluke, a prihod od prodaje stanova biće podjednako podeljen između Uzbekistana i Ruske Federacije - rekao je Ikramov na brifingu u Ministarstvu pravde, prenosi "TASS".

 

Gulnara je ćerka Islama Karimova, bivšeg lidera Uzbekistana, koji je vodio državu od marta 1990. do svoje smrti u septembru 2016. godine.


BONUS VIDEO: RUSKA MOĆ NA VOJNOJ VEŽBI "VOSTOK 2022": Pogledajte kako "bastion" uništava ciljeve na moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije