KRAJ POTRAGE: Uhapšen drugi osumnjičeni za masakr u Kanadi

Novosti online

08. 09. 2022. u 02:01

KANADSKA policija uhapsila je i drugog osumnjičenog muškarca za smrtonosne napade nožem u pokrajini Saskačevan u kojima je ubijeno 10, a ranjeno 18 osoba, čime je okončana četvorodnevna potraga.

КРАЈ ПОТРАГЕ: Ухапшен други осумњичени за масакр у Канади

Foto: Rojal kanadijan Mounted Police

Prvi osumnjičeni Dejmijen Sanderson pronađen je mrtav pre dva dana, dok je njegov brat Majls Sanderson danas uhapšen, prenosi "Si-En-En".


- Majls Sanderson je lociran i priveden u blizini Rostherna - objavila je Kraljevska kanadska konjička policija (RCMP). Nikakvi drugi detalji o hapšenju za sada nisu poznati.

Kanadske vlasti od nedelje su intenzivno tragale za Majlsom (32) koji je zajedno sa svojim bratom Dejmijenom (31) osumnjičen za ubistvo 10 ljudi i ranjavanje 18 u domorodačkom rezervatu u Saskačevanu.

Ovi napadi su bili među najsmrtonosnijima u modernoj istoriji Kanade. Policija je rekla kako se čini da su neke od žrtava bile meta, dok su druge očigledno bile nasumične.

Majls je optužen za ubistvo prvog stepena, pokušaj ubistva i provalu. Njegov brat je takođe bio optužen pre nego što je pronađen mrtav u ponedeljak. 

Majls Sanderson je lociran u blizini grada Rostherna u Saskačevanu. Nakon što je uočen, policija je izdala upozorenje o osobi s nožem koja je putovala u vozilu. Stanovnici tog područja su obavešteni da potraže skloništa i budu oprezni pri puštanju drugih u svoje domove, te da ne prilaze sumnjivim osobama i ne voze auto-stopere.

Stariji Sanderson imao je 59 presuda, a u februaru ove godine je uslovno pušten na slobodu nakon što je više od četiri godine proveo u zatvoru. Policija ga je tražila još od maja, zato jer se nije sastajao sa svojim nadređenim, što mu je bila obaveza zbog uslovnog otpuštanja.

BONUS VIDEO: SNIMAK HAPŠENjA: Ovo je muškarac koji je izveo krvavi pir u Admirala Geprata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?