TRINAEST zemalja pokazalo je interesovanje da se priključi BRIKS-u (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika) i iznele su obećavajuće i strateške ideje za budući razvoj grupe, rekao je kineski ambasador u Moskvi Džang Hanhui u specijalnom intervjuu za "TASS".

Lucky

21.08.2022. 13:28

To treba biti ,ekonimsko-politicki-vojni savez!! I samo za drzave koje do sad nisu opredeljene za NATO ili KVINTU!!!! Ko izadje iz NATOa OK.U koliko bi se ovim clabicama omogucila podrska da ne vracaju spolni dug MMFu i zapadnim drzavama ,clanstvo bi trazili mnogi kao sto su Bugarska,hrvatska,crna gora,moldavija,madjarska,italija i naravno SRBIJA! POSTOJE I ALTERNATIVE DA SE PRITISNU DRZAVE KAO STO JE rumunija ,grcka,albanija i turska. S tim bi BRIKS potpuno resio pitanje Evrope!!! Ako bi se u francuskoj desilo da pobedi Le Pen eto i njih! Španci i portugalci slabo kapiraju ,tako da bi se na njih cekalo bar 5 godina!

Rade

22.08.2022. 04:59

Prva, treca i sesta ekonomije sveta su clanice BRIKSa Da BRIKS ce u novoj podeli sveta preuzeti vaznu ulogu. On je spreman da globalizam zameni globalizaciom.