PUTIN ČESTITAO DAN NEZAVISNOSTI: "Odnosi Rusije i Indije razvijaju se u duhu strateškog partnerstva"

Novosti online

15. 08. 2022. u 19:41

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin čestitao je svojoj indijskoj koleginici Drupadi Murmi i premijeru Narendri Modiju 75. godišnjicu nezavisnost njihove republike, piše u poruci objavljenoj danas na zvaničnoj stranici Kremlja.

ПУТИН ЧЕСТИТАО ДАН НЕЗАВИСНОСТИ: Односи Русије и Индије развијају се у духу стратешког партнерства

Foto: Profimedia

- U decenijama otkako je vaša zemlja postala nezavisna, postigla je opštepriznat napredak u raznim oblastima, uključujući ekonomiju, socijalna pitanja, nauku i tehnologiju. Indija s pravom uživa značajan autoritet na svetskoj sceni i ima konstruktivnu ulogu u rešavanju međunarodnih problema - navodi se u saopštenju a prenosi "TASS".


U Putinovoj poruci navedeno je da se odnosi Ruske Federacije i Indije razvijaju u "duhu privilegovanog strateškog partnerstva" i da Moskva i Nju Delhi uspešno sarađuju u različitim oblastima, kao i okviru UN, BRIKS, Šangajske organizacije za saradnju i drugih multilateralnih organizacija.

- Siguran sam da će naši zajednički napori obezbediti nastavak razvoja čitavog niza plodonosnih rusko-indijskih veza u korist naše dve zemlje i u interesu jačanja regionalne i globalne bezbednosti i stabilnosti - istakao je Putin.

Indija danas slavi svoj nacionalni praznik, Dan nezavisnosti.

Ta zemlja je nezavisnost stekla 15. avgusta 1947. godine, tačno u ponoć, a tada je prvi premijer nezavisne Indije Džavaharlal Nehru podigao nacionalnu zastavu iznad Crvene tvrđave, koja je postala simbol povlačenja britanskih kolonijalista.


BONUS VIDEO: Reporter "Novosti" na prvoj liniji fornta u Donbasu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!