ALIGATORI UNIŠTAVAJU TENKOVE I PEŠADIJU: Povratak sa zadatka posade Ka-52

P. Z. S. / ria.ru

15. 08. 2022. u 17:47

HELIKOPTER KA-52 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije tokom naleta u pravcu Luganska uništio je dva ukrajinska tenka, kao i 15 ukrajinskih vojnika, rekao je u ponedeljak pilot helikoptera dopisniku RIA Novosti.

АЛИГАТОРИ УНИШТАВАЈУ ТЕНКОВЕ И ПЕШАДИЈУ: Повратак са задатка посаде Ка-52

Foto: EPA


-Radimo nisko, jer postoje MANPADS (prenosivi protivvazdušni raketni sistemi – prim. aut.), ose (protivvazdušni raketni sistem – prim. aut.) i ostalo PVO. Upravo smo doleteli sa zadatka, uništili smo dva tenka i oko 15 pripadnika VSU, bez oštećenja, podelio je pilot detalje naleta.

Helikopteri Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije nastavljaju da nanose udare na položaje ukrajinskih trupa, podržavajući ofanzivu savezničkih snaga usmerenu na oslobađanje DNR. Liniju fronta koja povezuje gradove Seversk, Artemovsk i Soledar ukrajinska vojska je pretvorila u moćno utvrđeno područje. Pored moćnih utvrđenja, zasićen je velikom količinom protivvazdušne odbrane ukrajinskih trupa. U ovim uslovima ruski helikopteri moraju da lete na izuzetno maloj visini da ne bi bili oboreni od strane neprijatelja, javlja dopisnik RIA Novosti.

KA-52 „Aligator“ je ruski izviđački i jurišni helikopter nove generacije. Usvojen od strane ruske vojske 2011. godine. Borbena letelica je korišćena tokom operacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Siriji. Pored ljudstva neprijatelja, sposoban je da uništava oklopna i neoklopna vozila, kao i vazdušne ciljeve.

BONUS VIDEO - "SMERČ" NA POLOŽAJU: Lansiranje raketa sa teškog višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri