RAZOREN ZLOGLASNI HIMARS: Izneti detalji koliko je vojne tehnike Rusija ukupno uništila od početka SVO

Novosti online

13. 08. 2022. u 16:21

RUSKE snage uništile su raketni bacač HIMARS i skladište municije u svojoj specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, izvestio je u subotu portparol Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

РАЗОРЕН ЗЛОГЛАСНИ ХИМАРС: Изнети детаљи колико је војне технике Русија укупно уништила од почетка СВО

Foto: Profimedia

- U području  Kramatorsk u Donjeckoj Narodnoj Republici uništeni su raketni sistem HIMARS i skladište municije za njega - rekao je Konašenkov.


HIMARS raketni sistem M142 je visoko mobilni višestruki raketni sistem koji je razvila američka odbrambena tehnološka korporacija, "Lokhed Martin".

Ruske operativno-taktičke i vojne avijacije, raketne i artiljerijske trupe nastavljaju da nanose udare na vojne objekte u Ukrajini, saopštio je portparol.

- U blizini naselja Domanjovka u Nikolajevskoj oblasti uništena su dva helikoptera Mi-24 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva na heliodromu. U udarima su eliminisana i četiri ukrajinska komandna mesta, ljudstvo i vojna tehnika - preneo je Konašenkov. 

Ruske oružane snage su ukupno uništile 267 ukrajinskih borbenih aviona, 148 helikoptera, 1.736 bespilotnih letelica, 365 raketnih sistema zemlja-vazduh, 4.297 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila, 798 višecevnih raketnih bacača, 3.295 artiljerijskih topova. i 4.858 specijalnih vojnih motornih vozila od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini, rekao je general.

BONUS VIDEO: Uništena dva američka HIMARSA
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti