KONAŠENKOV: U Lavovskoj oblasti uništeno skladište oružja isporučenog iz Poljske

Novosti onlajn

03. 08. 2022. u 12:15

U NAPADIMA visokopreciznog oružja ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga na privremenu dislokaciju jedinica 81. vazdušne brigade Oružanih snaga Ukrajine u Nikolajevki i Donjeckoj Narodnoj Republici poginulo je više od 50 neonacista i zaplenjeno šest vozila, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov.

КОНАШЕНКОВ: У Лавовској области уништено складиште оружја испорученог из Пољске

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File/AP Photo/Pavel Golovkin

Visokopreciznim raketama dugog dometa sa vazdušnim lansiranjem u Lavovskoj oblasti uništena je baza za skladištenje oružja i municije strane proizvodnje koja je kijevskom režimu isporučena iz Poljske, dodao je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, u Harkovskoj oblasti su zbog velikih gubitaka od artiljerijske vatre komandanti jedinica 132. izviđačkog bataljona odbili da poštuju naređenja komande, prešli reku Severski Donec sa svojim osobljem i otišli ​​na drugu lokaciju.

Konašenkov je dodao da operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija nastavljaju sa napadima na vojne objekte na teritoriji Ukrajine. Prethodnog dana pogođena su tri komandna mesta, uključujući štab bataljona 72. mehanizovane brigade u DNR i 65. mehanizovane brigade u Zaporoškoj oblasti, kao i ljudstvo i vojna tehnika Oružanih snaga Ukrajine u 133 okruga.

Uništena su četiri skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i municije u Nikolajevskoj oblasti i Donjeckoj Narodnoj Republici, kao i skladište goriva za vojnu tehniku u Nikolajevskoj oblasti, dodao je Konašenkov.

Tokom kontrabaterijske borbe uništena su dva voda višecevnih raketnih sistema „grad“, tri artiljerijska voda „msta B“, tri voda artiljerijskog oruđa „gvozdika“ i dva voda haubica D-30 na vatrenim položajima u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Ruski PVO sistemi su tokom proteklog dana oborili pet ukrajinskih bespilotnih letelica u Donjeckoj Narodnoj Republici i Harkovskoj oblasti.

Osim toga, presretnute su dve balističke rakete „točka U“ u Hersonskoj oblasti.

Od početka specijalne vojne operacije ukupno je uništeno: 261 avion, 145 helikoptera, 1.669 bespilotnih letelica, 361 protivvazdušni raketni sistem, 4.231 tenk i drugih oklopnih vozila, 782 višecevna bacača raketa, 3.242 artiljerijska oruđa i minobacača, kao i 4.676 jedinica specijalnih vojnih vozila.

BONUS VIDEO:

"GRAD" U AKCIJI: Dejstvo višecevnog bacača DNR

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna