PANIKA ZBOG "PUTINOVOG DRUGA": Levica tvrdi da su odnosi Salvinija i šefa Kremlja uznemirujući

Milica Ostojić (Rim)

29. 07. 2022. u 11:00

"TRAŽIMO jasna saznanja od Parlamentarnog komiteta za bezbednost Republike o informaciji do koje smo stigli i želimo da saznamo da li iza pada italijanske vlade stoji izbor Lige, kako apsolutno proizlazi, odnosno Putinova Rusija? Ako je tako, bio bi to krajnje ozbiljan događaj, odnosno potvrda da smo postali kao Orbanova Mađarska, peta Putinova kolona u Evropi".

ПАНИКА ЗБОГ ПУТИНОВОГ ДРУГА: Левица тврди да су односи Салвинија и шефа Кремља узнемирујући

Foto: Printskrin

Ovaj panični zahtev uputio je lider italijanske Demokratske partije (PD) Enriko Leta pošto je dnevnik "La stampa" došao do dokumenta kako je Oleg Kostjukov, funkcioner u ruskoj ambasadi u Rimu, pitao "emisara Lige" Antonija Kapuana "da li vaši ministri imaju nameru da podnesu ostavku u Vladi Marija Dragija", ostavljajući tako, navodno, trag o interesima Moskve da "destabilizuje" Italiju.

Iz "dokumenta tajne službe" proizlazi da je reč o seriji razgovora 27. i 28. maja između Rusa i Italijana. Samo je dan pre Dragi razgovarao s Putinom o deblokadi žita, saopštivši naciji: "Nisam video bilo kakvu nameru za uspostavljanje mira". Sve to, gle čuda, izlazi sada na videlo.

Foto: Printskrin

 

Jer, tri partije desnog centra u Italiji postigle su sporazum da idu zajedno na izbore - Forca Italija Silvija Berluskonija, Liga Matea Salvinija i Italijanska braća Đorđe Meloni - dok je levi centar i dalje u potpunom nesaglasju ko će sa kim, pošto je Pokret 5 zvezda, sa Đuzepeom Konteom na čelu izazvao krizu Vlade, a potom premijer Mario Dragi podneo ostavku, pošto se neizglasavanju poverenja u Senatu pridružio i desni centar.

Ne pamti se predizborna kampanja u ovakvom uzavrelom i haotičnom razvoju, a glavni akter koji napada bez pardona je Leta koji smatra da su "odnosi umeđu Salvinija i Rusije više nego uznemirujući". Salvini ne demantuje ništa. Zahtevu da se razjasni situacija pridružio se i ministar spoljnih poslova Luiđi di Majo, koji je napustio 5 zvezda pre raspada Vlade, nazivajući sada taj pokret partijom Đuzepea Kontea, i osnovao svoju partiju Zajedno za budućnost.

FAVORIT ŽENA

LIDERKA partije Italijanska braća Đorđa Meloni stoji, zasad, najbolje na poziciji u svojoj koaliciji. Tako bi prvi put jedna žena mogla da postane premijer u Italiji. Izbori su 25. septembra, a građani će dati poslednju reč.

Oglasio se zasad samo Antonio Tajani, koordinator Forca Italije:

- Čini se da je na sceni klevetnička kampanja prema kandidatima desnog centra, a to je dobar znak, znači da je levi centar u velikim teškoćama - rekao je.

Ništa nije slučajno kada je na pomolu mogućnost da levi centar izgubi na izborima, jer prognoze najavljuju da se može desiti da prvi put u istoriji Italije pobedi desni centar, a "ko dobije glas više među njima - vladaće", izjavio je Salvini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana