ŠTAJNAMJER O RAT U UKRAJINI: To je i rat protiv jedinstva Evrope

Tanjug

24. 07. 2022. u 22:09

NEMAČKI predsednik Frank-Valter Štajnmajer ocenio je danas da je rat koji ruski predsednik Vladimir Putin vodi protiv Ukrajine takođe "rat protiv jedinstva Evrope".

ШТАЈНАМЈЕР О РАТ У УКРАЈИНИ: То је и рат против јединства Европе

Foto: EPA

-Ne smemo dozvoliti da budemo podeljeni, ne smemo dozvoliti da se uništi veliko delo ujedinjene Evrope koje je tako obećavajuće započeto, rekao je predsednik Štajnmajer tokom govora u gradu Paderbornu na zapadu Nemačke, prenosi londonski dnevnik Gardijan.

On je ocenio da se rat koji je započela Rusija ne odnosi samo na teritoriju Ukrajine, već je uperen na dvostruki temelj evropskih vrednosti - poredak i mir.

-Odbrana ovih vrednosti znači biti spreman da se prihvate značajni nedostaci. Rusija ne samo da dovodi u pitanje granice, ona ne samo da zauzima teritorije nezavisne i suverene susedne države, već i osporava državnost Ukrajine. Da li smo spremni za to? Svi se suočavamo sa ovim pitanjem danas i u narednim danima, nedeljama i mesecima, upozorio je Štajnmajer.

BONUS VIDEO - "URAGAN" PONOVO U AKCIJI: Dejstvo višecevnih bacača na snimku Ministarstva odbrane Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

ŠTA SU PUTINU DAROVALI ZA ROĐENDAN: Knjige, alkohol, slatka tradicija sa Đinpigom, neobičan poklon Berluskonija, vicevi...