ATENTATOR NA ABEA UBISTVO NAJAVIO U PISMU: Japanski mediji otkrivaju sadržinu poruke Tecuja Jamagamija

D.S

18. 07. 2022. u 14:10

Nekadašnji pripadnik japanske mornarice koji je ubio bivšeg premijera Japana Šinzoa Abea nagovestio je svoje planove u pismu, tvrde japanski mediji. Nekoliko novinskih kuća sugeriše da je Tecuja Jamagami (41) poslao pisanu poruku kritičaru Crkve ujedinjenja - organizacije koju krivi za propast svoje porodice.

АТЕНТАТОР НА АБЕА УБИСТВО НАЈАВИО У ПИСМУ: Јапански медији откривају садржину поруке Тецуја Јамагамија

Foto: Tanjug/Nara Shimbun/Kyodo News via AP

U pismu je, navodi se, uputio oštre kritike o Abeu, za koga je verovao da ima veze sa tom verskom grupom. Prema navodima medija koji se pozivaju na primaoca pisma, čiji identitet nije otkriven, atentator je kazao da je želeo da ubije bivšeg premijera. Navodi se da je Jamagami rekao da je "osećao gorčinu" prema Abeu, koji je u njegovim očima bio "jedan od najuticajnijih simpatizera Crkve ujedinjenja u stvarnom svetu".

Jamagami je otkrio istražiteljima da su donacije njegove majke Crkvi ujedinjenja dovele do raspada njegove porodice, a da je ujak osumnjičenog potvrdio da je žena izdvojila ukupno 720.000 dolara. Organizacija, zvanično poznata kao Porodična federacija za svetski mir i ujedinjenje, relativno je nov verski pokret koji je u Južnoj Koreji osnovao 1954. godine Sun Mjung Mun, koji je tvrdio da je mesija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)