HARA NESTAŠICA ULJA U NEMAČKOJ: Pivnica u Minhenu našla način da spasi posao

Tanjug

16. 07. 2022. u 19:14

PIVNICA Gisinger u Minhenu pronašla je novi način da prevaziđe nestašicu jestivog ulja u Evropi dopuštajući kupcima da pivo plaćaju suncokretovim uljem kako bi obezbedili zalihe za prženje šnicli.

ХАРА НЕСТАШИЦА УЉА У НЕМАЧКОЈ: Пивница у Минхену нашла начин да спаси посао

Foto: Profimedia

S obzirom na to da su Ukrajina i Rusija najveći izvoznici suncokretovog ulja - oko 80 odsto izvoza potiče iz te dve države, mnoge evropske zemlje, uključujući Nemačku, kubure sa tom namirnicom od februara kada je počela ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini, preneo je Rojters.

Menadžeri pivare Gisinger u Minhenu, smislili su odgovor nudeći ljubiteljima piva litar njihovog omiljenog pića za istu količinu suncokretovog ulja.

- Cela stvar je nastala zato što smo jednostavno ostali bez ulja u kuhinji i zato moramo da budemo inventivni - rekao je menadžer pivnice Erik Hofman.

Flaše ulja od repice i suncokreta često nestaju sa polica supermarketa u Nemačkoj, a mnoge prodavnice su ograničile broj boca po kupcu.

- Veoma je teško doći do ulja... ako vam treba 30 litara nedeljno, a umesto toga dobijete samo 15, u jednom trenutku više nećete moći da pržite šnicle - rekao je Hofman i dodao da su kupci do sada "trampili" 400 litara ulja za pivo.

Dok u nemačkim pivnicama litar piva košta oko sedam evra, flaša suncokretovog ulja od jednog litra se prodaje za oko 4,5 evra - što ponudu čini primamljivom za mnoge.

Moric Baler je kupio 80 litara suncokretovog ulja u Ukrajini kada je isporučivao humanitarnu pomoć toj zemlji, zamenivši ulje za osam gajbi piva za svoju rođendansku zabavu.

- Kampanja je kul - rekao je on i dodao da kupci dobijaju jeftino pivo, a istovremeno pomažu i pivnicu Gisinger.

BONUS VIDEO - SVINjA KAO KUĆNI LjUBIMAC: Posebno prijateljstvo Argentinke Brende i domaće životinje

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKI LJUBAVNI HOROSKOP ZA LETO 2024: Ko će procvetati, a kome zvezde i neće biti baš naklonjene