POZNATOM GRČKOM REDITELJU UKINUTA ZATVORSKA KAZNA ZA SILOVANJE: Ogorčene građane policija morala da izvodi iz sudnice

Tanjug

13. 07. 2022. u 20:12

ISTAKNUTI grčki glumac i pozorišni reditelj Dimitris Lignadis, koji je prvostepeno osuđen na 12 godina zatvora zbog silovanja dvojice maloletnih muškaraca, pušten je danas na slobodu do okončanja žalbenog postupka.

ПОЗНАТОМ ГРЧКОМ РЕДИТЕЉУ УКИНУТА ЗАТВОРСКА КАЗНА ЗА СИЛОВАЊЕ: Огорчене грађане полиција морала да изводи из суднице

Foto: Printskrin Youtube

Odluka o oslobađanju Lignadisa (57) dočekana je uzvicima negodovanja i neverice velikog broja ljudi koji su prisustvovali suđenju u Atini, prenosi AP.

Predsedavajući sudskog veća morao je da pozove policiju da ogorčene građane izvede iz sudnice, a optuženi Lignadis je izveden iz zgrade suda na sporedni izlaz.

Sud je zabranio Lignadisu da napušta zemlju, on mora da se javlja najbližoj policijskoj stanici svakog prvog i 10. u mesecu i dužan je da do 29. jula uplati kauciju od 30.000 evra.

Žalbeni proces bi mogao da potraje jer je grčki pravosudni sistem poznat po sporosti i kašnjenjima.

Lignadisov advokat Aleksis Kougias predočio je sudskom veću da bi do okončanja celog procesa mogle da prođu tri do četiri godine.

Zbog toga je pozvao troje sudija i četiri porotnika da njegovom klijentu "ne unište život" i puste ga na slobodu do okončanja žalbenog postupka.

BONUS VIDEO:

"BITNO MI JE DA ĆERKA SADA MOŽE MIRNO DA SPAVA": Otac devojčice koju je oteo Malčanski berberin

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba