SEVERNA KOREJA OPTUŽUJE SAD: "Uspostavljaju NATO u azijskom stilu"

Tanjug

27. 06. 2022. u 09:25

SEVERNA Koreja optužila je danas Sjedinjene Američke Države za uspostavljanje vojnog saveza poput NATO-a u Aziji, rekavši da je nepokolebljivi cilj SAD da svrgnu vladu Severne Koreje, primorao Pjongjang da razvije jaču odbranu.

СЕВЕРНА КОРЕЈА ОПТУЖУЈЕ САД: Успостављају НАТО у азијском стилу

Foto: Printskrin Youtube/ Tech Insider

- Dok bezočno održavaju zajedničke vojne vežbe sa Japanom i Južnom Korejom, Sjedinjene Države prave pun korak ka uspostavljanju NATO-a u azijskom stilu - navodi se u saopštenju ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje, prenosi agencija Rojters.

Reč je o nedavnim vojnim vežbama koje su izvele američke, južnokorejske i japanske snage.

Sjedinjene Države su održale i vežbe sa južnokorejskim snagama u kojima je učestvovao američki nosač aviona, prvi put posle više od četiri godine, podseća britanska agencija.

- Ovo dokazuje licemerje američke retorike diplomatskog angažmana i dijaloga bez preduslova, dok u isto vreme ponovo otkriva da nema promene u ambiciji SAD da silom zbace naš sistem - navodi se u saopštenju severnokorejskog ministarstva.

Kako se navodi, oseća se potreba da se ulože sveobuhvatni napori da razviju još jaču moć, kako bi mogli da savladaju sve vrste neprijateljskih dela Sjedinjenih Država.

SAD insistiraju da Severna Koreja odustane od svog nuklearnog oružja i više puta su nudile da se sastanu sa severnokorejskim zvaničnicima "u bilo kom trenutku bez preduslova", kako bi razgovarali o tom pitanju, sa druge strane Severna Koreja je odbila tu ponudu.

BONUS VIDEO:

MANEVRI BALTIČKE FLOTE: Pogledajte vežbe posada na 60 brodova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku