SEVERNA KOREJA OPTUŽUJE SAD: "Uspostavljaju NATO u azijskom stilu"

Tanjug

27. 06. 2022. u 09:25

SEVERNA Koreja optužila je danas Sjedinjene Američke Države za uspostavljanje vojnog saveza poput NATO-a u Aziji, rekavši da je nepokolebljivi cilj SAD da svrgnu vladu Severne Koreje, primorao Pjongjang da razvije jaču odbranu.

СЕВЕРНА КОРЕЈА ОПТУЖУЈЕ САД: Успостављају НАТО у азијском стилу

Foto: Printskrin Youtube/ Tech Insider

- Dok bezočno održavaju zajedničke vojne vežbe sa Japanom i Južnom Korejom, Sjedinjene Države prave pun korak ka uspostavljanju NATO-a u azijskom stilu - navodi se u saopštenju ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje, prenosi agencija Rojters.

Reč je o nedavnim vojnim vežbama koje su izvele američke, južnokorejske i japanske snage.

Sjedinjene Države su održale i vežbe sa južnokorejskim snagama u kojima je učestvovao američki nosač aviona, prvi put posle više od četiri godine, podseća britanska agencija.

- Ovo dokazuje licemerje američke retorike diplomatskog angažmana i dijaloga bez preduslova, dok u isto vreme ponovo otkriva da nema promene u ambiciji SAD da silom zbace naš sistem - navodi se u saopštenju severnokorejskog ministarstva.

Kako se navodi, oseća se potreba da se ulože sveobuhvatni napori da razviju još jaču moć, kako bi mogli da savladaju sve vrste neprijateljskih dela Sjedinjenih Država.

SAD insistiraju da Severna Koreja odustane od svog nuklearnog oružja i više puta su nudile da se sastanu sa severnokorejskim zvaničnicima "u bilo kom trenutku bez preduslova", kako bi razgovarali o tom pitanju, sa druge strane Severna Koreja je odbila tu ponudu.

BONUS VIDEO:

MANEVRI BALTIČKE FLOTE: Pogledajte vežbe posada na 60 brodova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TRAGIČNE SUDBINE STALJINOVE DECE: NJegov komentar posle sinovljevog neuspelog samoubistva je JEZIV, ćerkin život strogo kontrolisao