POGLEDAJTE - TENKOVI LNR UNIŠTAVAJU VATRENE TAČKE: Ruska ofanzivva na Lisičansk praćena je dejstvom oklopnih jedinica (VIDEO)

P. Z. S. / ria.ru

24. 06. 2022. u 21:37 >> 21:38

TENKOVSKE jedinice Narodne milicije LNR, uz podršku pešadije i artiljerije, aktivno podržavaju napad na Lisičansk, rekao je za RIA Novosti komandant jedne od jedinica republičkog resora odbrane sa pozivnim znakom „Žitva“.

ПОГЛЕДАЈТЕ - ТЕНКОВИ ЛНР УНИШТАВАЈУ ВАТРЕНЕ ТАЧКЕ: Руска офанзивва на Лисичанск праћена је дејством оклопних јединица (ВИДЕО)

Foto AP

Ranije je Ivan Filiponenko, predstavnik Narodne milicije LNR, rekao da se grad Lisičansk u Donbasu nalazi u operativnom okruženju.

-Tenkovske jedinice ne mogu samostalno da rade, to je veoma teško. Stalno rade sa pešadijom i pod artiljerijskim pokrivanjem. Sada aktivno radi naša artiljerija, potiskujući vatrene tačke neprijatelja, sada ide aktivna ofanziva u pravcu Lisičanska, rekao je komandant.

On je pojasnio da u tenkovskim jedinicama LNR koje obavljaju borbene zadatke ima dosta zarobljenih vozila.

-Mi (tenkovske jedinice LNR – prim. aut.) aktivno učestvujemo u ofanzivi, pokušavamo da uđemo sa boka i sa velike udaljenosti pogađamo vatrene tačke neprijatelja, objasnio je pripadnik Narodne milicije republike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja