ŽESTOKI SUKOBI U DONBASU: Eliminisano 60 pripadnika VSU, uništen VBR Grad, 3 BVP

P. Z. S. / ria.ru

09. 06. 2022. u 19:31

NARODNA milicija Donjecke Narodne Republike saopštila je da je zajedno sa Oružanim snagama Ruske Federacije u četvrtak uništila VBR Grad i više od 60 ukrajinskih snaga bezbednosti.

ЖЕСТОКИ СУКОБИ У ДОНБАСУ: Елиминисано 60 припадника ВСУ, уништен ВБР Град, 3 БВП

Foto AP


-U toku današnjeg dana, zajedničkim dejstvima vojnog osoblja Donjecke Narodne Republike i Oružanih snaga Ruske Federacije uništeno je jedno VBR BM-21 Grad, tri oklopna transportera BVP-2, jedno komandno mesto za upravljanje bespilotnim letelicama i više od 60 pripadnika. Takođe, pogođene su i tri neprijateljske vatrene tačke u rejonu naselja Avdejevka, saopštila je Narodna milicija DNR u poruci objavljenoj na svom Telegram kanalu.
Ranije je Narodna milicija DNR saopštila da su tokom proteklog dana uništena dva tenka i do 50 ukrajinskih snaga bezbednosti.
 

Poginulo 4, ranjeno 7 vojnika DNR

Narodna milicija Donjecke Narodne Republike saopštava da su u DNR u protekla 24 sata poginula četiri vojnika, a još sedam je povređeno.

-Sa žaljenjem vas obaveštavamo da su u protekla 24 sata u borbi za nezavisnost četiri branioca Donjecke Narodne Republike poginula u vršenju vojne dužnosti, a sedam je povređeno, saopštila je Narodna milicija na svom Telegram kanalu.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE DEJSTVO RUSKE AVIJACIJE: Napad na utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna