ZAHAROVA PORUČILA ESTONSKOJ PREMIJERKI: "Ukorite evropske lidere zbog razgovora sa Putinom"

R. V.

29. 05. 2022. u 19:59

ZVANIČNA predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u šali je predložila da estonska premijerka Kaja Kalas naloži estonskom ministarstvu spoljnih poslova da pozove ambasadore Francuske, Nemačke, Italije i „propisno ih ukori“ zbog telefonskih poziva lidera ovih zemalja predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

ЗАХАРОВА ПОРУЧИЛА ЕСТОНСКОЈ ПРЕМИЈЕРКИ: Укорите европске лидере због разговора са Путином

Foto AP

- Estonska premijerka Kaja Kalas, koji je zahtevao da zapadni lideri ne zovu Putina, nije uspeo - svi zapadni lideri su se izmakli kontroli, zovu i zovu. Žena je čak počela da objavljuje u medijima na temu "kako prestati zvati Moskvu." A njeni vlasnici ne odustaju, preseku žice. Sada su već počeli grupni telefonski razgovori - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Foto: Profimedia

Podsetimo, Putinov telefonski razgovor sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom obavljen je u subotu.

Francuski predsednik Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc pozvali su  Putina da oslobodi 2.500 ukrajinskih branilaca čeličane Azovstalj koje su zarobile ruske snage, saopštila je Jelisejska palata.

foto: Tanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Dvojica evropskih lidera su u zajedničkom pozivu, takođe, pozvala Putina da prihvati direktnu razmenu sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim, navedeno je u saopštenju, preneo je Rojters.

BONUS VIDEO:

VOJSKA DNR U "AZOVSTALjU": Pogledajte izbliza ruševine čeličane i tajne podzemne prostorije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave