PRITISAK OD NEPRIJATELJSKIH ZEMALJA JE "PRAKTIČNO AGRESIJA" Putin: "Vlada donosi pravovremene odluke radi stabilnog funkcionisanja tržišta"

Srna

27. 05. 2022. u 15:17

PRITISAK od neprijateljskih država je "praktično agresija", rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

ПРИТИСАК ОД НЕПРИЈАТЕЉСКИХ ЗЕМАЉА ЈЕ ПРАКТИЧНО АГРЕСИЈА Путин: Влада доноси правовремене одлуке ради стабилног функционисања тржишта

Vladimir Putin, Foto AP

- Prednost kursa integracije sada je naročito očigledan, u sadašnjoj teškoj međunarodnoj situaciji, i praktično je agresija od strane nekih neprijateljskih država - rekao je Putin na sastanku Vrhovnog evroazijskog ekonomskog saveta koji se odvija u formi video-konferencije.

Ruski predsednik je dodao da su učesnici sastanka "uvereni da će integracija ekonomski ojačati" njihove zemlje i "značajno umanjiti zavisnost od spoljnih kriza, uključujući političke", preneo je TASS.

Putin je govorio o merama koje vlada preduzima u sadašnjim uslovima.

On je rekao da vlada donosi pravovremene odluke radi stabilnog funkcionisanja tržišta i finansijskog sektora i vodi računa o ključnim industrijskim granama i preduzećima koja imaju sistemski značaj.

Putin je rekao da se pruža podrška i likvidnosti banaka, te da se širi praksa trgovanja u nacionalnim valutama sa državama koje su pokazale svojim postupcima da su pouzdani partneri Rusije. 

BONUS VIDEO:

AVIONI NADLEĆU MOSKVU: Piloti ruskih akrogrupa i vazdušnih snaga vežbaju za paradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NAŠ GRAD JE UNIŠTEN Kličko se oglasio o granatiranju Kijeva - uništeno je 220 stanova