RAZGOVARALI NAČELNICI ŠTABOVA SAD I RUSIJE: Vojni lideri o bezbednosnim pitanjima

Tanjug

19. 05. 2022. u 19:40

NAČELNIK Generalštaba američke vojske Mark Majli razgovarao je telefonom sa načelnikom ruskog Generalštaba Valerijem Gerasimovim o nekoliko bezbednosnih pitanja, saopštila je danas američka vojska.

РАЗГОВАРАЛИ НАЧЕЛНИЦИ ШТАБОВА САД И РУСИЈЕ: Војни лидери о безбедносним питањима

Foto Tanjug/AP

Vojni lideri su razgovarali o nekoliko bezbednosnih pitanja i složili su se da linije komunikacije budu otvorene", izjavio je portparol generala Majlija, prenosi Rojters.

Poziv je održan nakon što je američki ministar odbrane Lojd Ostin razgovarao sa svojim ruskim kolegom Sergejem Šojguom prošle nedelje, prvi put od početka ruske vojne operacije u Ukrajini 24. februara.

-U skladu sa dosadašnjom praksom, pojedini detalji njihovog razgovora će ostati privatni, dodao je portparol, prenosi britanska agencija.

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA LOMI DUH PALESTINACA Nebenzja: Tera ih da se potčine Izraelu