"PRINCIPI NEPRISTRASNOG NOVINARSTVA IGNORISANI OD POJEDINIH ZEMALJA" Rusija ipak i dalje otvorena za kontatke sa stranim medijima

Tanjug

06. 05. 2022. u 16:43

RUSIJA je i dalje otvorena za kontakte sa inostranim medijima, rekao je danas zamenik portparola ministarstva spoljnih poslova Aleksej Zajcev.

ПРИНЦИПИ НЕПРИСТРАСНОГ НОВИНАРСТВА ИГНОРИСАНИ ОД ПОЈЕДИНИХ ЗЕМАЉА Русија ипак и даље отворена за контатке са страним медијима

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

On je dodao da tome u prilog govori i nekoliko intervjua ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova uključujući i one za arapske i italijanske medije, prenosi TASS.

- Naravno, možemo videti i to da su principi nepristrasnog novinarstva ignorisani od pojedinih zemalja, što pre svega pogađa građane država koje nemaju pristup alternativnim vizijama - rekao je Zajcev.

Diplomata je ukazao na nedavni incident sa španskim dnevnim listom ABC, koji je "zatražio razgovor sa portparolkom ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marijom Zaharovom, potom dostavio pitanja i dobio odgovore, ali na kraju odbio da objavi intervju”.

Ministarstvo je, kako se navodi, taj tekst objavilo 4. maja na svom sajtu.

- Radimo najbolje što možemo kako bismo razjasnili svoju poziciju i na ruskom i na stranim jezicima - zaključio je Zajcev.

 

BONUS VIDEO:

KUKASTI KRSTOVI I UKRAJINSKE ZASTAVE: Oskrnavljeno groblje u Holandiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ODBIO I DŽONIJA I BREGU: Popularni pevač nije hteo da peva u Bijelom dugmetu - i dan-danas žali zbog toga