POGLEDAJTE - SARMAT USPEŠNO LANSIRAN: Nova interkontinentalna nuklearna raketa poletela sa kosmodroma Pleseck (VIDEO)

P. Z. S. / ria.ru/sputniksrbija

20. 04. 2022. u 17:26

MINISTARSTVO odbrane objavilo je uspešno lansiranje interkontinentalne balističke rakete Sarmat na kosmodromu Pleseck.

ПОГЛЕДАЈТЕ - САРМАТ УСПЕШНО ЛАНСИРАН: Нова интерконтинентална нуклеарна ракета полетела са космодрома Плесецк (ВИДЕО)

Foto: Ministerstvo oboronы RF


„Sarmat“ je najmoćnija raketa na svetu sa najvećim dometom uništavanja ciljeva.

Raketa „Sarmat“ ima radikalno proširen asortiman borbene opreme u odnosu na svoje prethodnike, kako po broju jedinica, tako i po tipovima, uključujući hipersoničnu, saopštilo je u sredu rusko Ministarstvo odbrane.

-Zahvaljujući energetsko-masenim karakteristikama rakete, domet njene borbene opreme je suštinski proširen kako po broju bojevih glava tako i po tipovima, uključujući hipersonične jedrilice, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Takođe su istakli da je „nova raketa sposobna da pogađa mete na velikim dometima koristeći različite putanje leta“. Pored toga, naglašavaju u Ministarstvu odbrane, „raketa Sarmat ima jedinstvene karakteristike koje joj omogućavaju da pouzdano savlada sve postojeće i buduće sisteme protivraketne odbrane“.

Kako navode u ministarstvu, danas je Sarmat najmoćnija raketa sa najvećim svetskim dometom gađanja ciljeva, što će značajno povećati borbenu moć strateških nuklearnih snaga naše zemlje.

Obećavajući raketni sistem Sarmat zameniće ICBM Voevoda. „Sarmat“ je proizvod isključivo ruske industrijske kooperacije.

BONUS VIDEO - ONI NAS ČUVAJU: Srpski vojnik ima najsavremeniju borbenu opremu za sve izazove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (2)

KURTIJEVA POLICIJA BACA ŠOK BOMBE: Drama na severu Kosova i Metohije