PENTAGON O RATU U UKRAJINI: Loše vreme nam otežava praćenje ruskih raketa; Ruska vojska ima dovoljno helikoptera, tenkova, projektila

P. Z. S. / telegram@rybar

20. 04. 2022. u 00:47

OD početka vojnih dejstava u Ukrajini, Oružane snage RF su na Ukrajinu ispalile 1.670 projektila.

ПЕНТАГОН О РАТУ У УКРАЈИНИ: Лоше време нам отежава праћење руских ракета; Руска војска има довољно хеликоптера, тенкова, пројектила

Foto Tanjug


To je oko 30 lansiranja projektila dnevno, saopšteno je danas na brifingu u Pentagonu.

Prema rečima portparola Pentagona, oblačno vreme otežava Sjedinjenim Državama praćenje lansiranja ruskih raketa.

Prema zvaničnicima Pentagona, Oružane snage Rusije i dalje imaju značajan deo vojnog arsenala, uključujući avione, helikoptere, balističke i krstareće rakete. O ponestajanju rezervi nema govora.

Pentagon je siguran da je Rusija do sada pokrenula male ofanzivne operacije kod Donjecka i Izjuma u ​​iščekivanju veće ofanzive širom Donbasa.

Oružane snage RF su u protekla 24 sata uputile dve borbene grupe u Ukrajinu. Sa teritorije Belorusije nastavlja se prebacivanje borbenih grupa nakon obnavljanja borbene sposobnosti za učešće u operaciji.

Oružane snage RF „prilično agresivno“ napadaju Mariupolj. Uspostavljanje pune kontrole nad gradom pružiće priliku za stvaranje kopnenog koridora do Krima.

SAD će poslati još sedam aviona u istočnu Evropu uz vojnu pomoć Ukrajini u naredna 24 sata.

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi