PUTIN NE ODBIJA SASTANAK SA ZELENSKIM: Peskov - "Potrebna je priprema nacrta sporazuma"

Tanjug

14. 04. 2022. u 12:54

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin nikada nije odbio da se sastane sa ukrajinskim kolegom Vladimirom, ali je pre toga potrebno pripremiti nacrt sporazuma između dve zemlje, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ПУТИН НЕ ОДБИЈА САСТАНАК СА ЗЕЛЕНСКИМ: Песков - Потребна је припрема нацрта споразума

Foto: EPA

On je primetio da po tom pitanju još nema nikakvih novosti, prenosi TASS.

- Već smo rekli da u principu ruski predsednik nikad nije odbio takav susret, ali pre nego što do njega dođe moraju da se ispune određeni uslovi, odnosno da bude završen tekst dokumenta - rekao je Peskov.

Ranije danas turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu je rekao da sastanak Putina sa Zelenskim nije daleko i da sve zavisi od saglasnosti i stava ruskog lidera.

Foto: Profimedia/Ilustracija

Kremlj deli mišljenje zamenika predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrija Medvedeva da ako Švedska i Finska uđu u NATO, neće biti govora ni o kakvom nenuklearnom statusu baltičkih država.

Upitan da li se Kremlj slaže sa rečima Medvedeva, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je to više puta rečeno i podsetio da „postoji aktuelna naredba predsednika Ministarstvu odbrane da podnese predloge za jačanje našeg zapadnog krila u svetlu povećavanja vojnog potencijala NATO-a u blizini naše zapadne granice“.

BONUS VIDEO:

AKCIJA KOD MARINIKE: Ruska artiljerija udara po ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024