ODRONI SE OBRUŠILI NA PETOČLANU PORODICU: Otac i sin poginuli, majka i drugo dete se bore za život

Novosti online

04. 04. 2022. u 22:57

OTAC i sin iz Velike Britanije stradali su kada se klizište srušilo na njihovu petočlanu porodicu u Australiji.

ОДРОНИ СЕ ОБРУШИЛИ НА ПЕТОЧЛАНУ ПОРОДИЦУ: Отац и син погинули, мајка и друго дете се боре за живот

Foto: Printskrin JUtjub Sky News Australia

Još dve osobe iz iste porodice bore se za život nakon što se danas popodne odron obrušio na popularnu pešačku stazu u Plavim planinama.

Službe hitne pomoći izašle su na lice mesta oko 13.40 po lokalnom vremenu nakon izveštaja da je klizište palo na grupu pešaka na stazi.

Otac, star 49 godina, i devetogodišnji sin su poginuli, objavio je Sydney Morning Herald.

Majka (50) i drugi sin (14) nalaze se u bolnici sa teškim povredama. Petnaestogodišnja ćerka je čudom ostala nepovređena i trenutno se leči od šoka. Porodica iz Velike Britanije je bila na odmoru kada se dogodila tragedija, saopštila je policija. Pronađeni su na oko 90 minuta hoda od najbližeg parkinga, saopštile su vlasti.

Detektiv policije Novog Južnog Velsa, vršilac dužnosti nadzornika Džon Nelson opisao je današnji dan kao "tragičnu scenu".

- Naši spasioci rade u prilično teškim uslovima - rekao je on.

Policijski helikopteri, lokalni službenici i specijalni spasilački tim poslati su na udaljenu lokaciju u gustom grmlju.

Podsetimo, obilne kiše pogodile su istočnu Australiju, a vlasti su prošle nedelje izdale naredbu za evakuaciju hiljada stanovnika zbog poplava, po drugi put u toku marta meseca.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)