NA POGOĐENOM AERODROMU UNIŠTENI AVIONI: U Lavovu stradao aerodrom, gradonačelnik apelovao da se stanonici isele iz okoline

P. Z. S. / ria.ru/telegram rybar

18. 03. 2022. u 18:01

RUSKE oružane snage su udarom visokopreciznog naoružanja uništile više ukrajinskih borbenih aviona u fabrici za remont aviona u Lavovu.

НА ПОГОЂЕНОМ АЕРОДРОМУ УНИШТЕНИ АВИОНИ: У Лавову страдао аеродром, градоначелник апеловао да се станоници иселе из околине

Foto: EPA


Ovo je saopštio zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.
Prema njegovim rečima, 18. marta ujutru Oružane snage Rusije su preciznim oružjem napale ukrajinske vojne infrastrukturne objekte.

„Kao rezultat napada, uništen je su ukrajinski borbeni avioni na stajanci u fabrici za remont aviona u gradu Lavovu, kao i skladišta municije i ukrajinske vojne opreme u predgrađima Nikolajeva i Voznesenska“, rekao je on.

Konašenkov je ranije rekao da je ruska vojska lansiranjem dve rakete Iskander uništila ukrajinska postrojenja Točka-U, koja su napala stambena naselja Melitopolja.

Gradonačelnik Lavova je uputio apel stanovnicima. On ih je zamolio da se što dalje odmaknu od lokalnog avio-remontnog pogona „Motor”, koji bi u bliskoj budućnosti mogao da postane meta ruskog naleta.

Specijalna operacija Oružanih snaga Rusije u Ukrajini ušla je u 23. dan. Pregovori delegacija Rusije i Ukrajine se nastavljaju, a kako tvrdi ukrajinski predsednik, oni idu teško. U međuvremenu, ruska delegacija navodi da je Kijev predložio da se na Ukrajinu primeni austrijski ili švedski model demilitarizovane zemlje, koja ima svoju vojsku.

BONUS VIDEO - RUSKI KOMANDOS O BORBI SA DESNIM SEKTOROM: "Predali su se, veliki pozdrav građanima Rusiji!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri