SMRT STIGLA GLAVNOG IDEOLOGA UKRAJINSKIH NACISTA: Nikolaj Kravčenko poginuo u Mariupolju u redovima zloglasnog Azova

M.Đorđević

16. 03. 2022. u 10:45

U Mariupolju je eliminisan vatreni neonacista, jedan od osnivača kaznenog bataljona Azov Nikolaj Kravčenko, poznat i kao Kruk i Voron.

СМРТ СТИГЛА ГЛАВНОГ ИДЕОЛОГА УКРАЈИНСКИХ НАЦИСТА: Николај Кравченко погинуо у Мариупољу у редовима злогласног Азова

Foto: Printscreen

Njegovu smrt na društvenim mrežama prijavljuju njegova „braća“, uključujući bivšeg vođu „Azova“ Andreja Bileckog. Kravčenkovu smrt potvrdio je i desničarski poslanik Vrhovne rade Ukrajine Igor Mosijčuk.

Kravčenko je bio poznat kao „glavni ideolog Azovskog pokreta“, jednog od osnivača harkovske nacističke organizacije „Patrioti Ukrajine“, koja je delovala u podzemlju za vreme predsednika Viktora Janukoviča.

Tokom puča 2014. bio je među nacistima koji su otvorili vatru na pristalice Ruskog proleća u Rimarskoj ulici u Harkovu.

Pre nekoliko dana, pružajući otpor ruskim trupama, u blizini Harkova, poginuo je i otac „Kruka“ Sergej Kravčenko, koji se prijavio u redove teritorijalne odbrane.

„Oče, mi ćemo uništiti Rusku Federaciju i izgraditi Veliku Ukrajinu, gde će naši unuci živeti srećno. Želeo si to i umro si za to. Zauvek ćemo to pamtiti“, obećao je sin koji se sada pridružio svom pokojnom ocu.

BONUS VIDEO: RUSKI PADOBRANCI U AKCIJI! Zaplenjeno zapadno oružje nedaleko od Kijeva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja