NACISTI IZ ODREDA “AZOV”: Pobegnu pa gađaju civile u gradovima i selima

P. Z. S. /sputniknews.com

27. 02. 2022. u 18:26

SNAGE Luganska i Donjecka, kao i rusko ministarstvo odbrane, više puta su optuživali ukrajinske dobrovoljačke ultranacionalističke snage da koriste tešku artiljeriju protiv urbanih područja iz kojih su se povukli.

НАЦИСТИ ИЗ ОДРЕДА “АЗОВ”: Побегну па гађају цивиле у градовима и селима

Foto: Profimedia/Vikipedija


Ukrajinski nacionalističke snage koje se povlače iz naselja u Lugansku uništavaju sve što im se nađe na putu, izjavio je predsednik Luganske Narodne Republike Leonid Pasečnik.

-Oružane formacije ukrofašista, shvatajući beznadežnost svog otpora, u svojoj nemoćnoj mržnji uništavaju sve što im se nađe na putu prilikom povlačenja. Otvaraju vatru na stambene objekte, miniraju područje, uništavaju objekte civilne infrastrukture. Ovaj zločinački režim je pokazao svoje pravo lice, rekao je Pasečnik, obraćajući se ruskim medijima u nedelju.

Foto: Tanjug

Ranije tog dana, rusko ministarstvo odbrane optužilo je odred Azov – otvoreno neonacističku jedinicu ukrajinske Nacionalne garde, da je koristila tešku artiljeriju Grad za napade na stambena naselja i školu na periferiji grada Mariupolja, pri čemu je ubijeno više civili.

Dan ranije, rusko Ministarstvo odbrane optužilo je nacionalističke snage za granatiranje stambenih naselja u Starobelsku u delu Luganske oblasti koji je ranije bio pod kontrolom Kijeva, takođe koristeći lansere Grad, nakon povlačenja iz grada, što je ponovo izazvalo žrtve među lokalnim stanovništvom.

Ruske snage su u nedelju optužile ukrajinske formacije za upotrebu municije punjene fosforom u blizini aerodroma Gostomel kod Kijeva na širokoj osnovi. Upotreba takvog oružja zabranjena je Konvencijom Ujedinjenih nacija o određenom konvencionalnom oružju iz 1980. godine.

BONUS VIDEO - KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)