BERNAR ANRI LEVI PONOVO U UKRAJINI: "Vesnik smrti" se prošetao kroz Odesu sa bivšim komandantom bataljona "Ajdar" (FOTO/VIDEO)

Novosti online

14. 03. 2022. u 23:11

BERNAR Anri Levi, francuski filozof i "siva eminencija" američke demokratije koja stiže na krilima bomi, prošetao se danas kroz Odesu, grad na jugozapadu Ukrajine.

БЕРНАР АНРИ ЛЕВИ ПОНОВО У УКРАЈИНИ: Весник смрти се прошетао кроз Одесу са бившим командантом батаљона Ајдар (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Telegram/Bellum Acta - Intel, Urgent News and Archives

Levi, koji se uvek pojavljuje tamo gde stiže američka "demokratija", obično uz bombe i tenkove, prošetao se kroz grad sa Maksimom Marčenkom, guvernerom Odeske oblasti i bivšim komandantom nacionalističkog bataljona "Ajdar".

Foto: Telegram/Bellum Acta - Intel, Urgent News and Archives

On je već bio u Ukrajini malo pre početka ruske vojne operacije, gde je obišao ukrajinske vojnike i fotografisao se na frontu.

Bernar Anri Levi, koji je rođen u Alžiru u jevrejskoj porodici, strastveno je zagovarao napad na Srbe u Bosni, i kasnije agresiju na Jugoslaviju.

Kada je NATO napao SR Jugoslaviju, Levi je izjavio da je bombardovanje trebalo da se dogodi i ranije. Izjave poput te i pozivanje na agresiju protiv naše zemlje mu nikada nisu zaboravljene.

Tako je 2017. godine, kada je na poziv reditelja Gorana Markovića došao da govori na "Beldoksu", napadnut od strane grupe mladića i devojaka.

Neposredno nakon što je počeo da govori, Bernara Anrija Levija je tortom pogodila jedna devojka i gađan je jajima, a potom je jedan mladić nasrnuo na njega.

Jedan mladić se popeo i razvio transparent na kome je na engleskom pisalo "Bernar Levi podržava imprijalistička ubistva".

Zbog činjenice da se Bernar Anri Levi pojavljuje na svetskim ratištima uglavnom u osvit američkih intervencija, napada i okupacija, često je nazivan od strane šire populacije i korisnika interneta "vesnikom smrti" ili "petim jahačem apokalipse".

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: SNIMAK ČEČENSKE VOJSKE - Nalaze se 15 kilometara od Kijeva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!