UBIJENO 49, RANJENO 237 CIVILA: Ispaljeno više od 13.800 granata na DNR

Novosti online

15. 03. 2022. u 21:57

U SKORO mesec dana eskalacije i napada ukrajinskih trupa, poginulo je 49 civila, a 237 je povređeno, saopštilo je predstavništvo DNR.

УБИЈЕНО 49, РАЊЕНО 237 ЦИВИЛА: Испаљено више од 13.800 граната на ДНР

Foto: Tanjug

Ukrajinske trupe su, prema saopštenju, ispalile više od 13.800 granata na DNR za skoro mesec dana, uključujući 17 projektila Točka-U i 562 projektila Grad, oštećeno je 1.146 stambenih zgrada i 330 objekata civilne infrastrukture.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio početak vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo