POSLEDNJI IZVEŠTAJ SA FRONTA: Krvave borbe za svaki metar u Marijupolju, u toku akcija okruženja kod Izjuma i Slavjanska

P. Z. S. /telegramt/voenkorKotenok

15. 03. 2022. u 20:01

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio početak vojne operacije demilitarizacije Ukrajine.

ПОСЛЕДЊИ ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА: Крваве борбе за сваки метар у Маријупољу, у току акција окружења код Изјума и Славјанска

Foto Tanjug/AP

On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

Ruski vojni ekspert Boris Rožin dao je za telegram kanal voenkorKotenok poslednje stanje i rezime na frontu u Ukrajini.


MARIJUPOL - Napad na grad se nastavlja. U nizu oblasti naši su imali napredovanje, ali neprijatelj i dalje tvrdoglavo i organizovano pruža otpor, uviđajući da više nema šanse za deblokadu i očekujući da neće biti zarobljeni.

UGLEDAR - Borbe u rejonu Ugledara i na pravcu Marinka-Kurahovo. Neprijatelj se polako povlači, ali je rano reći da je njegov otpor neorganizovan. Komanda Oružanih snaga Ukrajine na ovom pravcu pokušava da dobije malo vremena pre povlačenja na sledeću liniju odbrane.

Novosti


DONjECK - Borbe su nastavljene u oblasti Avdijivka i Marinka, ali još nema ozbiljnijeg pomaka. Neprijatelj je, kao i obično, nastavio da granatira naselja DNR.

GORLOVKA - U oblasti Verhnetoreckog, trupe DNR uspele su da krenu napred uz podršku artiljerije i avijacije, stvarajući direktnu pretnju putu koji vodi ka Avdejevki, kao i određene preduslove za napredovanje do Dzeržinska, gde se neprijatelj sprema za odbranu. Ovde je, naravno, rano govoriti o prodoru fronta.

LNR - Trupe LNR nastavile su borbe u zapadnom delu Popasne, a takođe su zauzele najmanje polovinu Rubižnje. Borbe su nastavljene i tamo, kao i na periferiji Severodonjecka. Takođe, republičke trupe su fiksirane na administrativnoj granici bivših harkovskih i luganskih oblasti.

HARKOV - Borbe su nastavljene tokom cele noći oko grada. Sam grad, usled terorističke taktike Oružanih snaga Ukrajine, nastavlja da se postepeno uništava.

KIJEV - Borbe na liniji Gostomel-Višgorod i u oblasti Buča-Irpin. Istočno od grada borbe su išle severoistočno i istočno od Brovara. Černihiv i Sumi su i dalje bez većih promena.

NIKOLAJEV - Borbe su nastavljene severno od grada, koji se sprema da odbije juriš koji se još uvek ne dešava. Oružane snage RF su se do sada ograničile na napredovanje ka Krivom Rogu i Nikopolju, a takođe su zauzele preostala naselja Hersonske oblasti i proglasile punu kontrolu nad njom.

ODESA - Neprijatelj je ponovo pokrenuo antidesantnu histeriju, čemu su dodata bojazan da Oružane snage RF spremaju udar na Odesu severno od Nikolajeva. Dakle, značajan deo preostalih snaga sa Oružanim snagama Ukrajine nalazi se upravo u Odeskoj oblasti, iako bi u teoriji mogli da ublaže situaciju blokiranog Nikolajeva.

IZJUM - Oružane snage RF jasno guraju Oružane snage Ukrajine u pravcu Slavjanska. S obzirom na to, postoji aktivno podrivanje mostova jugoistočno od Izjuma. Sama aglomeracija Slavjansko-Kramatorsk je na udaru, što predstavlja prilično rani početak bitaka za grad. Situacija sa ofanzivom na području Barvenkova nije sasvim jasna.

BONUS VIDEO - RUSKI KOMANDOS O BORBI SA DESNIM SEKTOROM: "Predali su se, veliki pozdrav građanima Rusiji!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju