POLICAJAC POVREĐEN, A NAPADAČ UBIJEN: Čovek naoružan nožem ustremio se na četvoročlanu policijsku patrolu pre podne u samom centru Marselja

Goran Čvorović dopisnik iz Pariza

13. 03. 2022. u 07:56

U MARSELjU se juče dogodio teroristički napad u kom je policajac povređen, a napadač ubijen.

ПОЛИЦАЈАЦ ПОВРЕЂЕН, А НАПАДАЧ УБИЈЕН: Човек наоружан ножем устремио се на четворочлану полицијску патролу пре подне у самом центру Марсеља

Foto AP

Do napada je došlo oko 9 sati, kada se čovek naoružan nožem ustremio na četvoročlanu policijsku patrolu ispred Gradske kuće kod Stare luke. Sečivom je povredio policajca po ruci, a posle više opomena i pokušaja da ga zaustave, čuvari reda su zapucali.

U Marselju se u istom trenutku nalazio ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen, na otvaranju nove policijske stanice, koji je saopštio da je napadač Francuz i da dosad nije bio zaveden u policijskim kartotekama.

Istoremeno, na Korzici ovih dana traju žestoki protesti građana, u kojima je došlo i do sukoba s policijom, posle nedavnog napada, u zatvoru u Arlu, islamskog teroriste Franka Elonga Abea na Korzikanca Ivana Kolonu koji izdržava doživotnu robiju za ubistvo najvišeg državnog predstavnika na ostrvu, prefekta Kloda Erinjaka 1998. godine.

Drama na Azurnoj obali, Foto AP

Kolona je sada u komi, još od 2. marta, kada se dogodio napad. Korzikanci optužuju državu da ga nije dobro čuvala u zatvoru. Abe ga je davio dugih osam minuta, a da mu niko nije priskočio u pomoć. Kolonu je napao zbog "bogohuljenja". Korzikanci traže da Kolona i njegova dva saučesnika u napadu na prefekta budu prebačeni u zatvor na ostrvu. Premijer Kasteks je napravio prvi gest, skidajući ih sa spiska naročito nadgledanih zatvorenika, ali to nije zadovoljilo učesnike protesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri