ZELENSKI PODRŽAO AMERIČKU IDEJU: Zabrana uvoza ruske nafte u SAD

Tanjug

05. 03. 2022. u 21:56

UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski pozvao je američke zakonodavce da sankcionišu ruski naftni i gasni sektor i suspenduju pristup kreditnim karticama, a takođe je podržao ideju da se zabrani uvoz ruske nafte u SAD koja sve više dobija podršku u Kongresu, prenosi AP.

ЗЕЛЕНСКИ ПОДРЖАО АМЕРИЧКУ ИДЕЈУ: Забранa увозa руске нафте у САД

Foto: Profimedia

Američki senator Lindzi Grejem, republikanac iz Južne Karoline, saopštio je da je Zelenski tokom privatnog razgovora danas sa američkim članovima Kongresa istakao da ruski energetski sektor treba da bude sankcionisan.

-Sve što bi moglo da naškodi ruskoj ekonomiji pomoći će ukrajinskom narodu i može otežati ovaj rat za ruskog predsednika Vladimira Putina, naveo je Grejem u video snimku.

Tokom razgovora, demokratski senator Džo Menčin iz Zapadne Virdžinije pitao je Zelenskog za mišljenje o ideji da se zabrani ruska nafta u SAD, prema dve osobe koje su za AP bez objavljivanja identiteta govorili o ovom razgovoru.

Zelenski je nagovestio da bi 100 odsto pristao na zabranu ruske nafte u SAD i poručio senatorima da bi to bilo od velike pomoći, prema navodima ovih izvora.

Ukrajinski predsednik ih je takođe zamolio da obustave pristup kreditnim karticama "Visa" i "Mastercard" u Rusiji, prema još jednoj osobi koja je takođe anonimno govorila o ovom pozivu, navodi AP.

Senat Sjedinjenih Američkih Država pozvan je danas da razgovora sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim putem aplikacije Zum, javio je ranije Bi-Bi-Si.

BONUS VIDEO: RUSI UŠLI U HARKOV: Oklopna vozila se probila u centar drugog najvećeg ukrajinskog grada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)