PVO DNR UNIŠTIO 4 BALISTIČKE RAKETE: Ostaci ukrajinskih Točki-U pali na četiri grada

P. Z. S. / ria.ru

05. 03. 2022. u 20:27

SISTEMI PVO Donjecke Narodne Republike u subotu su uništili četiri balistička projektila Točka-U ukrajinskih trupa.

ПВО ДНР УНИШТИО 4 БАЛИСТИЧКЕ РАКЕТЕ: Остаци украјинских Точки-У пали на четири града

Foto: Narodna milicija


Njihovi ostaci su pali u stambena naselja četiri grada republike, prenosi Narodna milicija DNR.

Uništene su rakete taktičkog raketnog sistema Točka-U, čiji su ostaci pali u stambena naselja naselja Ilovajsk, Amvrosjevka i Donjeck“, navodi se na sajtu Narodne milicije.

Kako navodi agencija, ukrajinske trupe su od početka današnjeg dana 32 puta otvarale vatru na teritoriju DNR koristeći višecevne raketne sisteme, artiljeriju kalibra 122 i 152 mm, kao i minobacače od 120 i 82 mm.

Pod granatiranjem su područja 17 naselja u republici.

Poslednjih nedelja situacija u Donbasu je eskalirala: Kijev je koncentrisao većinu svoje vojske na liniji dodira i redovno granatira DPR i LNR, koristeći zabranjenu opremu.

Zbog pretnje ukrajinske invazije, DPR i LNR su počele evakuaciju žena, dece i staraca u ruske regione. Objavljena je opšta mobilizacija.

U ovoj situaciji, 19. februara, lideri republika su se obratili Rusiji sa zahtevom da im prizna nezavisnost.

BONUS VIDEO - OSLOBOĐENjE JE BLIZU: Žestoke borbe u Mariupolju, Rusi uništavaju nacističke jedinice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!