MOSKVA VIŠE NE SHVATA OZBILJNO STOLTENBERGA: Marija Zaharova prokomentarisala izjavu odlazećeg generalnog sekretara NATO

Srna

16. 02. 2022. u 22:27

Moskva više neće ozbiljno shvatati izjave generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga koji je imenovan za čelnika norveške centralne banke, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na konferenciji za novinare.

МОСКВА ВИШЕ НЕ СХВАТА ОЗБИЉНО СТОЛТЕНБЕРГА: Марија Захарова прокоментарисала изјаву одлазећег генералног секретара НАТО

Foto: Profimedia

Ona je komentarisala Stoltenbergovu izjavu da će vrata NATO-a ostati otvorena za Ukrajinu.

- Ove izjave Stoltenberga, koji je generalni sekretar NATO-a – ili bankar, još uvek sam zbunjena – više nas ne interesuju, rekla je Zaharova, dodajući da Stoltenberg nije osoba čije će izjave u Moskvi biti smatrane ozbiljnim argumentima.

Ona je izrazila nadu da će se nastaviti konstruktivni razgovori sa SAD i NATO o bezbednosnim garancijama.

- Ova pitanja zahtijevaju dubinski, suštinski razgovor, ili će biti kao ono što se dogodilo između nas i britanskog ministra spoljnih poslova u Moskvi - razgovor nemog i gluvog, rekla je ona.

Prema njenim rečima, potrebno je da se strane slušaju međusobno, a ne da jedni drugima drže predavanja ili daju prazne izjave koje su samo gubljenje daha, umesto da budu usmerene na uvažavanje zabrinutosti sagovornika.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izrazio je razočarenje na konferenciji za novinare tokom posete britanskog ministra spoljnih poslova Liz Tras Moskvi prošle sedmice, rekavši da je to bio "razgovor nijemog i gluvog", podseća TASS. 

BONUS VIDEO: 

KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista