ZEMAN RAZOTKRIO LAŽ BEZBEDNOSNE SLUŽBE: Nema dokaza ni svedoka da je Rusija umešana u eksplozije u skladištima municije u Češkoj

Srna

08. 02. 2022. u 13:21

ČEŠKA Služba za bezbednost i informisanje nema podatke da su ruski agenti povezani sa dve eksplozije u dva skladišta municije u češkom mestu Vrbetice 2014. godine, uprkos tome što češka obaveštana služba upire prstom u Rusiju, izjavio je predsjednik Češke Miloš Zeman.

ЗЕМАН РАЗОТКРИО ЛАЖ БЕЗБЕДНОСНЕ СЛУЖБЕ: Нема доказа ни сведока да је Русија умешана у експлозије у складиштима муниције у Чешкој

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic/Jutjub/BackStageProd

On je za češku agenciju "Si-En-En Prima njuz" direktno protivrečio saopštenjima državne bezbednosne službe.

- Služba za bezbednost i informisanje nema dokaze niti svedoke koji će reći da su ruski agenti bili u vojnim skladištima u Vrbeticama, rekao je Zeman.

Eksplozije su se dogodile u oktobru i decembru 2014. godine, kada je život izgubilo dvoje ljudi. Prag je tvrdio da se u skladištima nalazila municija koja je trebala da bude poslata u Ukrajinu, preko bugarskog trgovca oružjem Emilijana Gebreva.

Vlasti u Pragu tvrdile su da su agenti Glavne obaveštajne direkcije Rusije /GRU/ poslati da unište municiju, a ruski državljani Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov našli su se na listi traženih lica u Češkoj.

Vlada Velike Britanije ranije je povezala Petrova i Boširova sa pokušajem ubistva bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja 2018. godine u Solsberiju, podsjeća "Raša tudej".

BONUS VIDEO: 

TAKO SE TO RADI NA MINUS 20: Vladimir Putin na bogojavljenskom kupanju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)