UBICE TENKOVA U NAPADU: Grupa helikoptera Mi-24P se obrušila na „neprijatelja“ (VIDEO)

Novosti online

24. 01. 2022. u 21:52

MINISTARSTVO odbrane Rusije objavilo je video-snimak vojne vežbe na kojem je prikazano kako piloti udarnih helikoptera Mi-24P „Krokodil“ (ili leteći tenkovi) Centralnog vojnog okruga uništavaju uslovnog protivnika na Uralu.

УБИЦЕ ТЕНКОВА У НАПАДУ: Група хеликоптера Ми-24П се обрушила на „непријатеља“ (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Grupa udarnih „krokodila“ izvodi kontinuiranu paljbu raketama klase „vazduh-zemlja“ na kopnene mete, pogađajući krila „neprijatelja“, precizirao je vojni resor.

Najmasovniji borbeni helikopter u vojnoj avijaciji Mi-24 je u upotrebi još od 1972. godine, ali on je i dalje u službi. Štaviše, sredinom aprila 2020. godine je postalo poznato da je rusko Ministarstvo odbrane počelo da ga modernizuje. Kako je ranije saopšteno, uzimajući u obzir iskustvo vođenja modernih vojnih sukoba, posade „krokodila“ (nezvaničan naziv ovih mašina u ruskoj vojsci) dobiće uređaje za noćno osmatranje. Ali logično je pretpostaviti da se modifikacija tu ne završava.

U vazduhoplovstvu ruske vojske je u službi najmanje 100 takvih mašina, od čega je veći deo proizveden poslednjih godina sovjetske proizvodnje, odnosno krajem 1980-ih i početkom 1990-ih. Najpopularniji model tih godina proizvodnje je Mi-24P.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI „KAMOV-32“ STIŽU U SRBIJU: Najbolja mašina za gašenje požara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!