KIJEV RAZOČARAN ODGOVORIMA IZ BERLINA: Kristina Lambreht - Isporuke oružja ne mogu da doprinesu prevazilaženju konflikta

Novosti onlajn

22. 01. 2022. u 18:07

MINISTAR spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba izjavio je da je Kijev zahvalan Nemačkoj na diplomatskim naporima za rešenje konflikta u Donbasu, ali da najnovije poruke iz Berlina predstavljaju razočarenje.

КИЈЕВ РАЗОЧАРАН ОДГОВОРИМА ИЗ БЕРЛИНА:  Кристина Ламбрехт - Испоруке оружја не могу да допринесу превазилажењу конфликта

Foto: pixabay

- Nedavne izjave iz Nemačke o nemogućnosti isporuka Ukrajini odbrambenog naoružanja, konkretno dozvola trećim stranama da to urade, kao i izjave o besperspektivnosti vraćanja Krima u sastav Ukrajine, dileme u vezi sa isključivanjem Rusije iz sistema SVIFT – nisu u skladu sa nivoom naših odnosa i aktuelnom bezbednosnom situacijom. Ukrajina je zahvalna za već pruženu pomoć počev od 2014. godine i diplomatske napore ali sadašnje izjave iz Nemačke razočaravaju i u suprotnosti su sa tom podrškom i naporima - napisao je Kuleba na Tviteru.

Podsetimo, nemačka ministarka odbrane Kristina Lambreht izjavila je za „Velt“ da je Nemačka na strani Kijeva, ali da isporuke oružja ne mogu da doprinesu prevazilaženju konflikta.

- U februaru će biti predata poljska bolnica, biće organizovana i obuka i to je sve finansirala Nemačka sa 5,3 miliona evra... Mi smo na strani Kijeva, sada moramo da učinomo sve u cilju deeskalacije. Isporuke oružja sada ne bi pomogle i čitava federalna vlada tako misli - rekla je Labreht za „Velt“.

(rs.sputniknews.com)

BONUS VIDEO - PINK PANTERI UHAPŠENI U ATINI: Pala i dva Srbina zbog pljačke prodavnice skupocene odeće


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest