DA LI JE PRVA DAMA NEKAD BILA MUŠKO? Francuska zaokupljena temom koju su razvili teoretičari zavera, Brižit Makron podnosi tužbe

Goran Čvorović - stalni dopisnik iz Pariza

03. 01. 2022. u 21:02

DA li je Brižit Makron, supruga francuskog predsednika Emanuela Makrona, nekada bila muško? Ova tema postala je viralna na društvenim mrežama poslednjih dana, posebno među "komplotistima", odnosno onima koji zagovaraju teorije zavere, a njome su se bavili i ozbiljni mediji, poput "Čeknjuza" i lista "Liberasion", istražujući koliko u tome ima istine.

ДА ЛИ ЈЕ ПРВА ДАМА НЕКАД БИЛА МУШКО? Француска заокупљена темом коју су развили теоретичари завера, Брижит Макрон подноси тужбе

Foto: Tanjug/AP

Sve je počelo još krajem septembra, kada je krajnje desničarski mesečnik pod nazivom "Činjenice i dokumenta", inače blizak komplotističkim antimasonskim i antivakserskim sferama, izašao s ovom tezom, na osnovu višegodišnjeg istraživanja izvesne Nataše Re, koja se predstavlja kao novinar. Sve je značajno dobilo na razmerama kada je Nataša Re u višesatnom "intervjuu" preko interneta sredinom decembra iznela svoju teoriju. Snimak je pregledalo nekoliko stotina hiljada ljudi, pre nego što je, ubrzo, skinut s mreže.

Između ostalog, navedeno je da prva dama ima malo slika iz mladosti, da krije vrat, da nema ženske crte lica... Ova aktivistkinja krajnje desnice i samouka novinarka, koja voli da govori o kontrolama masa cepljenjem i novom svetskom antihrišćanskom poretku, dodala je i da je kontaktirala s mnogobrojnim estetskim hirurzima i endokrinolozima.

Uz ovakva nagađanja, ispletena je i čitava geneološka mreža, uz prekrajanje porodičnog stabla, a sve je propraćeno fotokopijama svakojakog porekla. Tako je Brižit Makron, u stvari, smeštena u lik njenog brata, a zvala se Žan-Mišel Tronje! Na porodičnoj fotografiji Tronjeovih, kaže, Brižit je u stvari njen brat u kariranoj košulji, dok je devojčica koja se predstavlja kao mala buduća prva dama, u stvari dete koje je stradalo u saobraćajnoj nesreći.

Sporne fotografije

Ističe se, istovremeno, da nema nikakvih tragova o Žan-Mišelu Tronjeu. Mnogi su, ističu komplotisti, pokušali da mu uđu u trag, ali brat prve dame kao da je u zemlju propao. Na internetu je moglo samo da se pronađe da je tragično nestao u Amijenu. Kada je nedavno izbila afera, istraživački forum "Frilens info" je objavio da je stranica više puta menjana, sve do brisanja njegovog imena, da bi ponovo bio vraćen, ali ovoga puta bez navođenja da je nestao. Ali, te izmene je mogao da unese bilo ko.

Transformacija se, veli Re, desila osamdesetih. Ali, ime njenog brata se i kasnije pominjalo u dokumentima. Ipak, teško mu je uhvatiti trag. Baš kao i Brižitinom suprugu Andre-Luju Ozijeru za koga je bila udata od 1974. do 2006. Nataša Re ističe da je, navodno, fotografija s venčanja retuširana. Postoji još jedna, iz kasnijih dana, ali se ispostavilo da se na njoj nalazi profesor francuskog jezika, izvesni gospodin Igo, a ne Andre-Luj Ozijer. Pristalice teorija zavere pitaju zašto nema fotografija mlade Brižit s njeno troje dece, iznoseći teoriju da je Brižit Makron, u stvari, bila njihov otac, a ne majka!

Priča o transseksualnosti prve dame nadovezuje se na insinuacije o opovrgnutim navodnim ranijim homoseksualnim vezama francuskog predsednika, među kojima i sa nekadašnjim predsednikom Radio Francuske Matjeom Galeom, kao i na razliku u godinama između prve dame i njega, a događa se u predizbornoj kampanji, što daje poseban ugao celom događaju.

Zbog svega, advokat Brižit Makron je najavio tužbu.

DOKUMENTA NA ČUVANjU

NATAŠA Re kaže da je dokumenta koja potvrđuju njenu teoriju pohranila kod advokata i da ih je objavila u javnosti "na dan kada je utvrđena obavezna vakcinacija", ne objašnjavajući kako te dve stvari dovodi u vezu.

TRAMPIZACIJA

KROZ sličnu medijsku halabuku prošla je svojevremeno i Mišel Obama, za koju se takođe isticalo da je promenila pol. Mnogi u ovome vide i trampizaciju francuskog društva u kojme ekstremna desnica trenutno cveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a