HUTI OSETNO JAČAJU PVO: Sovjetke rakete sistema KUB ispaljene na Saudijsku avijaciju (FOTO)

Novosti online

01. 01. 2022. u 19:06

PROTIVVAZDUŠNA raketa 3M9 sovjetske proizvodnje, koju su ispalili Huti (pokret AnsarAlah) pronađena je u okrugu Al Vadi u blizini grada Mariba u centralnom Jemenu.

ХУТИ ОСЕТНО ЈАЧАЈУ ПВО: Совјетке ракете система КУБ испаљене на Саудијску авијацију (ФОТО)

Foto: Depositphotos

Prosaudijski medijski izvori tvrde da je projektil lansiran na grad Marib. Međutim, raketu su verovatno ispalile snage protivvazdušne odbrane Huta na borbeni avion koalicije predvođene Saudijskom Arabijom.

Slična situacija dogodila se 10. decembra kada su Huti gađali borbeni avion F-15 saudijskog vazduhoplovstva koji je leteo iznad Mariba.

Huti su pojačali svoje sposobnosti protivvazdušne odbrane u poslednjih nekoliko godina. Tokom 2021. grupa je oborila više od deset drona iznad Jemena, od kojih je većina pripadala koaliciji koju predvodi Saudijska Arabija.

(SrbijaDanas)

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO! NOVOGODIŠNjI INTERVJU PREDSEDNIKA VUČIĆA ZA "NOVOSTI"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković