KAMALA HARIS PRETI RUSIJI! Upozorava da će biti posledica kakvih do sada nije bilo

Novosti online

26. 12. 2021. u 20:00

POTPREDSEDNICA SAD Kamala Haris izjavila je da bi Rusija mogla da očekuje sankcije kakvih do sada nije bilo zbog situacije u Ukrajini.

КАМАЛА ХАРИС ПРЕТИ РУСИЈИ! Упозорава да ће бити последица каквих до сада није било

Foto AP

Potpredsednica je na televiziji "Si-Bi-Es" istakla da Sjedinjene Američke Države koordinišu svoj stav sa saveznicima i direktno ga saopštavaju ruskim vlastima.

- Direktno razgovaramo sa Rusijom. Veoma jasno stavljamo do znanja da Rusija ne treba da zadire u suverenitet Ukrajine, da ćemo mi braniti njen teritorijalni integritet - odgovorila je Harisova na pitanje da li će u narednih nekoliko nedelja izbiti pravi rat u Evropi.

- Radimo sa našim saveznicima... i jasno smo stavili do znanja da smo spremni da primenimo sankcije kakve ranije niste videli - dodala je ona.

Rusija je više puta negirala optužbe Zapada i Ukrajine za "agresivna dejstva", navodeći da nikome ne preti i nema nameru nikoga da napada, a da se izjave o "ruskoj agresiji" koriste kao izgovor kako bi se više vojne tehnike NATO-a razmestilo u blizini ruske granice.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ranije je napomenulo da su izjave Zapada o "ruskoj agresiji" i mogućnosti da se Kijevu pomogne da se odbrani od nje smešne i opasne. Pri tome, Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog intenziviranja "agresivnih dejstava" Rusije u blizini granica Ukrajine.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije i po sopstvenom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikome ne preti i ne bi trebalo nikoga da brine.

Moskva i Vašington izražavaju spremnost da razgovaraju o obostranim zabrinutostima i pripremaju konsultacije u bilateralnim i multilateralnim formatima.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: Ti si lažov! - A ti si najgori predsednik u istoriji Amerike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)