TRAMP UZ PSOVKU: Načelnik Generalštaba američke vojske je idiot! (VIDEO)

Novosti online

06. 12. 2021. u 16:07

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp je, obraćajući se gostima na svom imanju Mar-a-Lago na Floridi, nazvao američke medije "pokvarenim kopiladima", a načelnika Generalštaba američke vojske Marka Milija "idiotom".

ТРАМП УЗ ПСОВКУ: Начелник Генералштаба америчке војске је идиот! (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

- Nemamo medije. Mediji su tako korumpirani. Ako postoji dobra priča o nama, dobra priča o bilo kom pojedincu koji je republikanac, konzervativac, oni od toga naprave lošu priču. A ako je to loša priča, oni je naprave najgorom pričom u istoriji. To je najnepoštenija grupa ljudi - izjavio je Tramp u svom oštrom govoru pred "Turning Point USA", grupom mladih konzervativaca.

Kako prenosi londonski "Gardijan", Tramp je rekao i da je promenio stavove Amerikanaca o medijima, navodeći da, kada je prvi put objavio da se kandiduje 2015. godine, "oni su imali rejting poverenja od 94-95 procenata", a da trenutno "imaju niži rejting i od Kongresa".

- Smatram da je to velika čast jer su oni gomila vrlo nepoštenih, pokvarenih kopiladi - izjavio je Tramp, što je naišlo na smeh okupljenih.

Tramp je, takođe, kritikovao generala Milija povodom povlačenja američkih trupa iz Avganistana.

Imitirajući generalov grubi glas, Tramp je rekao:

- Nikada neću zaboraviti da mi je Mili rekao: ''Gospodine, gospodine. Jeftinije je ostaviti opremu nego je doneti''.

Tramp ga je, nakon toga, kako kaže, pitao da li misli da je jeftinije ostaviti opremu tamo ili napuniti pola rezervoara i odvesti u Pakistan ili vratiti u SAD, na šta mu je Mili rekao: "Da, gospodine, mislimo da je jeftinije".

Tada je Tramp, kako je objasnio uz psovku, shvatio da je Mili "idiot".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)