TRAMPOVA KOMPANIJA PRIKUPILA MILIJARDU DOLARA: Prave novu društvenu mrežu - TRUTH

P. Z. S. / Sputnjik internešnel

05. 12. 2021. u 18:53

TRAMPOVA medijska i tehnološka grupa (TMTG), koju je osnovao bivši američki predsednik Donald Tramp, objavila je da će prikupiti milijardu dolara od institucionalnih investitora.

ТРАМПОВА КОМПАНИЈА ПРИКУПИЛА МИЛИЈАРДУ ДОЛАРА: Праве нову друштвену мрежу - TRUTH

Foto: EPA

U oktobru je objavljeno da medijska kompanija bivšeg predsednika izlazi na berzu i planira da pokrene društvenu mrežu pod nazivom TRUTH Social.

-Trump Media & Technology Group Corp. and Digital World Acquisition Corp., danas su objavile da je Digital World Acquisition Corp. sklopila ugovore o pretplati za milijardu dolara koji će biti primljeni po završetku njihovih poslovnih projekata („PIPE“) od više institucionalnih investitora, navodi TMTG u saopštenju objavljenom u subotu.

Bivši predsednik, kome je i dalje zabranjen pristup većini platformi društvenih medija, rekao je da se ovim događajem „šalje važna poruka velikim tehnološkim gigantima da se cenzura i politička diskriminacija moraju okončati“.

Glavni društveni mediji poput Fejsbuka, Tvitera i Instagrama zabranili su Trampa nakon nemira od 6. januara u američkom Kapitolu, što neki hvale kao razuman odgovor na navodno podsticanje nereda, dok drugi izražavaju zabrinutost za slobodu govora i izražavanja u Sjedinjenim Državama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima