PARADOKS NEVIĐEN U LJUDSKOJ ISTORIJI: Milijarde zaključane, milioni raseljeni pokazuje izveštaj UN

D. D. S.

01. 12. 2021. u 14:59

SVEDOCI smo paradoksa koji ranije nije viđen u ljudskoj istoriji - dok su milijarde ljudi bile pod restrikcijama zbog pandemije virusa korona, desetine miliona drugih su raseljene - paradoks je na koji ukazuje generalni direktor agencija Ujedinjenih nacija za migracije (IOM) Antonio Vitorino. Ova agencija UN je saopštila da je pandemija koronavirusa "radikalno izmenila" mobilnost u svetu.

ПАРАДОКС НЕВИЂЕН У ЉУДСКОЈ ИСТОРИЈИ: Милијарде закључане, милиони расељени показује извештај УН

Foto: Tanjug/AP

U izveštaju Međunarodne organizacije za migracije (IOM) za 2022. godinu, koji beleži sve trendove u kretanju ljudi, od onih koji beže od rata i sukoba do radnika koji traže posao u inostranstvu, ukazuje se na "dramatično povećanje" interno raseljenih usled prirodnih nepogoda, sukoba i nasilja, dok su zemlje uvodile epidemiološka ograničenja i sporadično zatvarala granice otkako se pandemija pojavila i širila poslednje dve godine.

Navodi se da u svetu ima 281 milion migranata prema poslednjem podatku iz 2020, dok je 2019. godine taj broj iznosio 272 miliona. Oko 60 odsto tih migranata prošle godine bili su migranti u potrazi za poslom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri