DETALJI PUCNJAVE U SAD: Tinejdžer ubio troje školskih drugova, ranio još osam

Tanjug

01. 12. 2021. u 00:12

PETNAESTOGODIŠNjI dečak u srednjoj školi u američkoj državi Mičigen, koji je pucao iz poluautomatskog pištolja, ubio je danas troje školskih drugova i ranio još osam osoba pre nego što je priveden, saopštila je policija.

ДЕТАЉИ ПУЦЊАВЕ У САД: Тинејџер убио троје школских другова, ранио још осам

Foto: Printskrin

Za jednu od ranjenih osoba potvrđeno je da je nastavnik u srednjoj školi Oksford, u mestu Oksford Taunšip, 65 kilometara severno od Detroita, saopšteno je iz kancelarije šerifa okruga Okland.

Ubijeni su 16-godišnji dečak, 17-godišnja devojčica i 14-godišnja devojčica, rekao je zamenik šerifa Majkl Mekejb novinarima na licu mesta, prenosi Rojters.

Veruje se da je osumnjičeni, učenik druge godine u ovoj školi, delovao sam, a prilikom hapšenja nije pružao otpor. Pre toga je ispalio 15 do 20 hitaca, a ceo incident je trajao oko pet minuta, rekao je Mekejb.

Lokalna televizija u Detroitu WDIV izvestila je da osumnjičeni nije ništa otkrio policiji i da je tražio da razgovara sa advokatom.

Predsednika Džozefa Bajdena vest o ovom incidentu zatekla je u obilasku na tehničkom koledžu u Minesoti, rekla je novinarima sekretarka za štampu Bele kuće Džen Psaki.

- Moje srce je uz porodice koje prolaze kroz nezamislivu tugu zbog gubitka svojih voljenih osoba - poručio je Bajden iz Minesote.

Guvernerka Mičigena Grečen Vitmer nazvala je pucnjavu u srednjoj školi "užasnom".

- Kao građani Mičigena imamo odgovornost da učinimo sve što možemo da zaštitimo jedni druge od nasilja oružjem - rekla je Vitmar u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)