NEOBIČNA VOJNA AKTIVNOST RUSIJE: Pentagonu se i dalje priviđa ruska armija kod granice sa Ukrajinom

Novosti online

15. 11. 2021. u 23:05

AMERIČKA vojska nastavlja sa zabrinutošću da prati neobičnu vojnu aktivnost Ruske Federacije u blizini granica sa Ukrajinom i poziva ruske kolege na transparentnost, izjavio je portparol Pentagona Džon Kirbi.

НЕОБИЧНА ВОЈНА АКТИВНОСТ РУСИЈЕ: Пентагону се и даље привиђа руска армија код границе са Украјином

Foto: Tanjug/AP

-I dalje vidimo neobičnu vojnu aktivnost i koncentraciju snaga u Rusiji, ali blizu ukrajinskih granica. To nastavlja da nas brine, upozorio je.

Portparol Pentagona se takođe požalio na „odsustvo transparentnosti“ sa ruske strane u vezi sa „gomilanjem snaga u zapadnom delu zemlje“.

Tim povodom, portparol američkog Stejt Deparmenta Ned Prajs rekao je da će američka administracija pomno pratiti aktivnosti Moskve u narednom periodu.

S tim u vezi, on je podsetio da je američka strana tokom bilateralnih kontakata sa Rusijom izvestila da „agresivne ili eskalirajuće aktivnosti izazivaju zabrinutost i da će nastaviti to da čine, uključujući i zabrinutost nekih evropskih partnera i saveznika SAD“.

-Koordinisaćemo sa našim saveznicima odgovor na ta dejstva, dodao je.

Ranije je predsedavajući načelnika štabova američke vojske general Mark Mili na Bezbednosnom forumu u Aspenu izjavio da vlasti SAD ne primećuju posebno agresivnu vojnu aktivnost Rusije u blizini granice sa Ukrajinom.

Američki mediji u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog povećanja „agresivnih dejstava“ Rusije na granici sa Ukrajinom. Sa svoje strane, portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov rekao je da Rusija premešta trupe u okviru svoje teritorije i po svom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikoga ne ugrožava i nikoga ne treba da brine.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku