"KATANAC" ZA NEVAKCINISANE: Nova pravila za studente univerziteta u Klagenfurtu

B.B.

08. 11. 2021. u 12:21

VRATA fakulteta u sastavu "Alpe Adria" univerziteta u Klagenfurtu 10. novembra će biti zatvorena za nevakcinisane studente, profesore i ostalo osoblje.

КАТАНАЦ ЗА НЕВАКЦИНИСАНЕ: Нова правила за студенте универзитета у Клагенфурту

Foto: Piksabej

Odlukom rektorata odlučeno je da se, kao što je učinila austrijska vlada, uvede "2G", odnosno da mogu da uđu samo oni sa sertifikatom o vakcinaciji ili potvrdom o preležanom kovidu-19, ne starijom od šest meseci.

U mejlu studentima rektor Oliver Vituh je napisao da se već ranije razmatralo da se "2G" pravilo uvede. To pravilo, kako je istakao, važi kako za studente tako i za osoblje. Za studente koji ne ispunjavaju "2G" pravilo za praćenje predavanja pokušaće se pronaći alternativa.

On je istako da ova odluka nije nikakvo šikaniranje ili želja za podelama, već čist razum, dodajući da vakcina nije savršena, ali, ocenjujući na osnovu nauke, najbolji je instrument prevencije kojim raspolažemo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA LOMI DUH PALESTINACA Nebenzja: Tera ih da se potčine Izraelu